Utdelning av Anna von Schéele-stipendiet 2024

NOFF
Scensamtal
17 maj 2024, 15:00 - 16:00
Lilla Nygatan 10, Stockholm, Sverige
Gamla stan
Kaunitz-Olsson

Anna von Schéele-stipendiet instiftades 2023 för att hedra minnet av Anna von Schéele, grundare och förlagschef på ljudboksförlaget A Nice Noise, som gick bort i en aggressiv form av cancer under 2022.

Stipendiet finansieras av familjen von Schéele i samarbete med NOFF. Stipendiet syftar till att lyfta fram vad vi uppfattar var en del av Anna von Schéeles framgångar med sitt förlag, och även det som gjorde satsningen sårbar: oberoende i kombination med innovation. Förlaget var grundat på inställningen att göra mycket av det praktiska i alla olika skeden av en bokutgivning på egen hand och efter eget sinne. Ett litet förlag exponeras ständigt för den klassiska ”skarvångesten”: Att ge ut och samtidigt skapa nytt i skarven mellan utgifter och intäkter. Det kan vara särskilt svårt för nyare och mindre förlag som inte hunnit skaffa sig en kontinuitet som bär.

Anna von Schéele-stipendiet delas ut årligen i fem år från och med 2023 och innefattar 40 000 kr samt 10h med en mentor som kan hjälpa stipendiaten att gå i mål med projektet som stipendiet har sökts för.

Läs mer på www.noff.se/stipendier